Menorca amb nens

Quan estudiava Història de l'Art a la UB vaig tenir la gran sort de fer dues d'amigues d'aquelles que duren per sempre: la Cati i la Tere, les menorquines. Gràcies a elles vaig descobrir Menorca: primer hi anava amb les amigues de la carrera de festa i als "jaleos", després d'escapada romàntica i ara és un pla 100% familiar.  El fet d'haver anat tants anys a la nostra illa preferida fa que la coneguem molt bé. Us deixo aquí uns consells o idees per si esteu pensant en anar-hi. Ah, aquest és un post no patrocinat i està basat en la nostra experiència a la zona nord de Menorca (entre Maó i Fornells).

VOLS

Darrerament sempre viatgem amb Vueling. Acostumem a comprar els bitllets a l'abril. Ens costen un 90 euros per cap i no facturem cap maleta.

COTXE

És molt necessari per recórrer l'illa i anar a visitar les cales. El reservem en un pàgina web que es diu Do you Spain i és on trobem els preus més econòmics ( 6 dies, 130 euros)

ALLOTJAMENT

Aquí és on menys ens compliquem i agafem apartaments senzills. Passem poca estona a  l'apartament i no ens calen massa luxes.  A Menorca hi ha urbanitzacions enormes amb apartaments turístics que tenen un parell d'habitacions i menjador amb cuina americana. Acostumen a tenir una piscina comunitària. Els nostres favorits són els apartaments TIRANT a Fornells. Aquest any hem estat als apartaments Sol Isla, també correctes.

També ens agraden molt els hotels Port Maó, Mirador des Port i Capri. Però al ser tants ja no podem anar d'hotel (màxim 4 persones per habitació) i tampoc seguim els horaris típics d'hotel perquè ens agrada llevar-nos tard i anar a dormir a les mil. Evitem al màxim complexes de polsereta, la gràcia de Menorca (i de viatjar en general) és sortir, descobrir nous llocs i nous restaurants. Hi ha gent que viatja i només veu la piscina de l'hotel.

PLATGES

Per molts cops que hi he anat, sempre al·lucino amb les platges i amb l'aigua tan i tan neta. Les nostres platges favorites són:

Es Grau: és ideal per anar-hi amb nens. El motiu és que es pot accedir caminant a peu pla i el mar no té profunditat. Poden estar dins l'aigua i mai cobreix.

Cales de Fornells: només s'hi pot arribar en barca. La barca la podeu llogar al mateix port de Fornells. És una petita llanxa, tipus Zodiac, i no cal cap carnet especial per llogar-la.
Una hora val 50 euros, mig dia 114.

Cavalleria: és una cala preciosa a tocar del Far de Cavalleria. És una platja de sorra roja que permet fer tractaments de fang per hidratar-se. S'ha de caminar 10 minuts per un camí pedregós i després baixar unes escales de tres trams (que després s'han de pujar). Per això si porteu nadó amb cotxet no us ho recomanem.

Si opteu per enfangar-vos, porteu banyadors vells perquè les taques de fang vermell... no marxen!

Son Parc. A tocar de Fornells, aigua clara i lloguer de patinets per nens. També té fàcil accés a peu pla per si hi aneu amb cotxet.

Sa Mesquida. També de fàcil accés per anar-hi amb nens. És una cala que està a tocar de Maó.

RESTAURANTS

Sa Rumbada (Fornells) Tenen un menú d'arròs caldós típic de Menorca que no us podeu perdre. El menú d'arròs val 20 euros i té entrants i postres.

Ca Na Marga (Fornells) És un restaurant de carn feta a la barbacoa mediterrània. Té un ambient familiar i el menjar és de molta qualitat. No us perdeu les croquetes de formatge de Maó.

Casanovas (Maó)  Les millors pizzes de l'illa i preu raonable.

Oh La Là (Maó) La cafeteria ideal per esmorzar o per anar a fer un gelat. El motiu? és molt barat! els gelats no tenen l'enganxina del preu per encarir-ho. Tot val el que val i a nosaltres ens encanta. Demaneu el croissant de xocolata, us sorprendrà.

Chivito (Cales Fonts, Es Castell) L'hem descobert aquest any i està molt bé per anar-hi amb nens perquè és molt econòmic! (tots vam sopar per 27 euros). És de tapes i entrepans.

Si aneu més en parella o amics podeu anar a fer tapes a Can Vermut (Maó), al japonès WAY (està molt de moda a Maó i cal reservar amb temps) o bé a Ca n'Olga (Mercadal).

ALTRES CONSELLS

 A la carretera entre Maó i Fornells hi ha una formatgeria que es diu Ca Na Margarida. Allà comprem el formatge de Maó, la sobrassada i, quan en tenen,  una melmelada de figa (figat) per acompanyar el formatge. El més maco és que és una granja amb animals i els nens s'ho passen genial veient les vaques, els cavalls i els porcs.

Pel que fa a la ensaïmada la comprem a El Turronero (Maó)

Altres visites que podeu fer són a la Cova d'en Xoroi (nosaltres amb els nens no hi hem anat) o bé agafar un catamarà al port de Maó.  El catamarà és d'aquells que té el terra de vidre per veure els peixos i els nens s'ho van passar bé.  Tampoc us podeu perdre passar un dia a Ciutadella, tot i que nosaltres no som habituals d'aquella zona de l'illa.

El que no us podeu deixar de visitar és el Far de Favaritx. No us explico res,  hi heu d'anar i punt. És un dels llocs més bonics del planeta.

IMG_4407

TOP