La Rioja amb nens (o sense)

Passar un dies a La Rioja sempre és un bon pla. És un destí que està relativament a prop i un bon lloc per anar-hi  en família. A nosaltres ens agrada molt perquè ens permet desconnectar una mica de la platja i perquè no ens agrada massa la muntanya i per tant sempre optem per turisme cultural i gastronòmic.  Logronyo és perfecte per anar-hi amb els nens perquè és una ciutat petita amb molta zona peatonal i molts parcs. És ideal per aquells que teniu fills que encara van en cotxet perquè tot és molt pla.

Us deixo alguns consells per si hi aneu amb nens tot i que també és un lloc ideal per escapades en parella.

Logroño1Allotjament. Apartamentos Logroño (uns 50 euros la nit). És la millor opció perquè són apartaments reformats al centre de la ciutat. És una mica més gran que una habitació d'hotel i el millor és que té una cuina equipada per si voleu escalfar biberons o fer menjar per nadons.

 

Què veure

barranco1

Barranco perdido. És un parc temàtic de dinosaures a uns 40 minuts de Logronyo. Hi ha moltes activitats amb monitors, tobogans, tir a l'arc, rocòdrom i una piscina. Va ser tota una descoberta i els nens van passar un dia fantàstic. Quan arribes et  donen un horari personalitzat amb els tallers i les activitats per poder fer-ho tot sense cues.  Té un restaurant amb menú del dia. Us recomanem que hi dediqueu tot el dia perquè hi ha moltes coses. És un parc temàtic tranquil i sense aglomeracions.www.barrancoperdido.com

Un celler. És la típica visita dIMG_1640e La Rioja. A nosaltres ens ha agradat molt el celler del Marquès de Riscal amb l'edifici de Frank Gehry. Els nens no paguen i la visita és molt dinàmica amb dos audiovisuals per veure tot el procés del vi. A l'hora de la degustació a ells els donen most i dues copes de vi als adults.

DSC_0138Laguardia. És un poblet a 10 minuts de Logronyo. És tot empedrat com si el temps s'hagués aturat. Hi podeu anar una tarda, té una vistes precioses i és tot d'estil medieval i tancat al trànsit. Els nens poden anar pels carrers tranquil·lament i berenar en algun dels forns típics. També hi ha un trenet per fer un recorregut per la Laguardia.

Gastronomia. Anar a la zona de pintxos del carrer Laurel és visita obligatòria si aneu a Logronyo. Cap a les 8 de la tarda diuen que és l'hora dels carros perquè és moment de les famílies amb els nens. Als meus fills els va encantar això de menjar drets i enmig del carrer, és tot el contrari als àpats diaris. Els pintxos valen entre 1.50 i 2,50. Per nosaltres els millors pintxos són els xampinyons del Bar Soriano i les Braves del Bar Juvera.

A la zona del carrer Portales també hi ha molts restaurants a bon preu per menjar tapes, menú del dia o plats combinats asseguts a les terrasses. Es tracta d'una zona peatonal on no passen cotxes i pots deixar que els nens juguin a la plaça quan han acabat de dinar. El meu fill gran és fan total d'un restaurant que es diu "La gitana loca" just al costat de la Catedral.

Ja em direu si hi aneu! és un lloc ideal per escapades d'un parell o tres de dies.

TOP