Reconec que estic hiperconnectada. Llegeixo les versions digitals del diari (ni recordo el darrer cop que vaig comprar un diari en paper), llegeixo infinitat de blocs i sóc addicta a Catorze. Cultura Viva. M’encanten els vídeos del TED i les fotos de les “blogueres” de moda de l’instagram. Però com podem conviure amb tantíssima informació a la butxaca? Com ser un bon exemple per als nostres fills i que ells facin un bon ús de les pantalles?
Aquest ha estat el tema del darrer programa de l’any Ràdio Estel. Un programa dedicat a l’educació digital (anava a escriure “noves tecnologies”, però és absurd seguir dient que internet és nou) i a les xarxes socials i on hem entrevistat a la Gemma Codina, orientadora familiar i la cap de tecnologia de l’Escola La Vall, que ens ajuda a educar els fills en la seva identitat digital, a fer-ne un bon ús i gestionar millor el temps que passem davant les pantalles. La podeu escoltar a partir del minut 40.
També aprofito per recomanar el llibre “Vivir en modo avión”. El vaig llegir just quan preparava el programa i és una ajuda per aquells que, com jo, necessitem desconnectar una mica de tot. L’autor parla dels riscos físics i psicològics de l’excés d’informació que ens envolta, de la importància d’apagar el mòbil a la nit i dels nombrosos espais de descans , oci i restaurants (els break free) que ja prohibeixen directament l’ús del telèfon. Sí, anar a dinar fora i no fer fotos dels plats, és possible.