• QUI SÓC
  • RÀDIO
  • FAMÍLIA
  • LLIBRES
  • CRIATURES
  • FOODIE
  • CONFERÈNCIES

Magda Minguet

10 consells per gaudir dels Grands Buffets de Narbonne

by magda / Friday, 24 June 2022 / Published in FOODIE

Segur que heu sentit a parlar dels Grands Buffets perquè és més que un restaurant, és un
espectacle, un paradís foodie, una fantasia. El seu assortit de formatges té el record Guinness
per les nombroses varietats i si ets apassionat de la gastronomia, no t’ho pots perdre. Tenir un
fill, plantar un arbre, escriure un llibre i anar als Grands Buffets. Estàs a punt?

  1. Ves-hi en tren. És ràpid i comodíssim. Hi vam anar amb Renfe-SNFC (l’alta velocitat
    francesa) i en només dues hores vam arribar a Narbonne. Pots fer el viatge d’anada i
    tornada el mateix dia i encara et sobrarà temps per fer una visita a la ciutat. Trobareu
    bitllets a partir de 29 euros el trajecte. Val molt la pena anar-hi amb tren, molt menys
    feixuc que el cotxe.
  2. Gaudeix de la decoració. No només et fixis en el menjar perquè el restaurant és tot un
    plaer per als sentits. Cada menjador té un estil propi, hi ha una zona exterior amb un
    ambient més relaxat i tots els detalls estan cuidadíssims amb acabats amb làmines d’or
    posades a mà i làmpades a l’estil Versallesc.
  3. Fes una volta de reconeixement. Això és molt clau. Abans de començar a agafar per
    instint, mira bé tota l’oferta i decideix quins són els plats que no et vols perdre. És una
    petita tortura fer el recorregut sense omplir el plat, però val la pena no perdre detall i
    triar amb seny.
  4. Say cheese. Parada obligatòria a la formatgeria. Prepara la teva taula de formatges i
    marca la teva tria amb les targetes individuals que trobaràs al costat de cada tall i així
    saber quin tipus de varietat estàs menjant. Els pots menjar a l’inici o al final de l’àpat
    com fan els francesos. El meu preferit va ser el brie trufat.
  5. Demana plats fets al moment. A la Rostisserie trobaràs una pissarra amb les
    especialitats de la casa i tu fas la teva comanda que et serveixen recent cuinada. Us
    recomano l’ou poché i la vieira gratinada.
  6. Carn o peix? Gaudiràs siguis carnívor o del team peix i marisc. Ostres acabades d’obrir,
    llagosta, gambes fresques o bé el txuleton madurat on tu esculls el punt de cocció. Jo
    vaig trobar molt bo el salmó marinat amb blinis.
  7. Beu sense por. Una de les coses que fa respecte de viatjar a França és el preu de les
    begudes, del vi en concret. Als Grands Buffets tenen el vi a preu de productor i el
    podeu demanar a copes o tota l’ampolla. També tenen una zona de cocktails a la part
    inferior del restaurant per rematar el sopar.
  8. Moment dels postres (o com entrar al paradís). Un equip de 6 pastissers fa els postres
    casolans i tens tota la varietat que puguis imaginar. Tatin de poma, lemon pie, fondue
    de xocolata amb fruites i els tradicionals éclairs. Jo no em vaig resistir al crèpe suzette
    fet al moment i era boníssim. Disposen també d’una geladeria per si optes per un final
    més fresc.
  9. Reserva amb temps. Si saps la data que hi vols anar reserva-ho el més aviat possible. Si
    vols arriscar-te i fer una escapada de darrera hora, 24 hores abans sempre surten
    algunes places lliures però has d’estar molt pendent. El preu és de 47,90 els adults i
    23,90 els nens. Fins a 6 anys és gratuït.
  10. Aquest consell el tries tu. Ves-hi i m’expliques quin ha estat el teu plat favorit. Si no
    t’has mogut de la zona del foie, si has optat per donar-te un homenatge a base de
    marisc o si has descobert un formatge llegendari. Comparteix i recomana perquè els
    Grands Buffets té infinites opcions i quan hi vas, repeteixes.
  • Tweet

About magda

What you can read next

#FoodieDay
Entrevista als germans Torres
Article solidari per la revista Foodie Culture

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Entrades recents

  • Albert Adrià, Enigma: La alta cocina hecha a medida

    ENTREVISTA – MAGDA MINGUETPensaba que me ...
  • Les de l’última fila

    No sé si heu vist aquesta sèrie però, resumint ...
  • 5 idees per fer aconseguir que els fills mengin peix gràcies a La Pescadería de María.

    Cada vegada més ens trobem amb nens petits que ...
  • Entrevista a Nandu Jubany

    Una de les entrevistes més personals i properes...
  • Perdre la mare

    Aquest hivern es va morir la meva mare i una de...

Categories

  • COMUNICACIÓ
  • CRIATURES
  • FAMÍLIA
  • FOODIE
  • LLIBRES
  • PORTADA
  • RÀDIO
  • Uncategorized
  • QUI SÓC
  • RÀDIO
  • FAMÍLIA
  • LLIBRES
  • CRIATURES
  • FOODIE
  • CONFERÈNCIES
Magda Minguet

© 2015 Drets de Magda Minguet

TOP